Pozor na podvodníky! Žena klikla na podezřelý odkaz, přišla o devatenáct tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplice - I přes varování v medicích se nadále množí případy podvodů v anonymním prostředí internetu, a to konkrétně při prodeji věcí přes inzertní stránky. Poslední případ byl teplickým policistům oznámen v úterý 12. dubna. Žena z Teplic chtěla prodat na známém inzertním portálu 5 kusů hodinek v celkové hodnotě 6 tisíc korun.

Prostřednictvím telefonní aplikace Whatsapp byla kontaktována osobou, která projevila o hodinky zájem. Následně jí přišel internetový odkaz údajné kurýrní služby, kdy poškozená s domněním, že se jedná o skutečnou stránku kurýrní služby vyplnila po kliknutí na tlačítko “Získejte finanční prostředky“ číslo své platební karty i s bezpečnostním kódem. Následně jí z této karty byla blokována částka 19 tisíc korun. Místo výdělku 6 tisíc korun, tak žena přišla ze svého účtu o 19 tisíc korun. Policisté nyní věc řeší pro přečiny podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

"Varujeme tímto občany, aby byli obezřetní nejen při koupi věcí přes inzertní portály, ale i při prodeji. Nikdy neklikejte na neověřené internetové odkazy a nezadávejte zde údaje o své platební kartě. Upřednostněte osobní předání, případně věc zasílejte svým vlastním zvoleným způsobem, nenechte se vmanipulovat do přání kupujícího," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru