Od začátku měsíce už uhodilo přes 20 tisíc blesků, další jsou na cestě
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - Další den plný kumulů a kumulonimbů je za námi. Chomutov, Most, Teplice a pár dalších zákoutí severozápadních Čech hned k ránu spláchla solidní přeháňka, která půdě dodala až 5 litrů vody na metr čtvereční. Později se zase začaly rojit bouřky, které vyprodukovaly plus minus 12 000 blesků. Ve dnech 1. až 4. května českým nebem „prosvištělo“ přibližně 9 000 blesků, čili květen 2022 už je na nějakých 21 000 blescích. A ještě si přilepší, bouřek se totiž Češi dočkají i v pátek 6. května. A co dál?

6. května: Na západě a severozápadě Čech se už bouřky neobjeví. Dále v českém vnitrozemí však ano. Po obloze se pořád budou honit mraky, ale ukáže se i modrá obloha a s ní související sluníčko. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C, nejnižší ranní teploty kolem 10 až 6 °C.

7. května: Do cca 10:00 až 11:00 převážně jasno až skoro jasno, potom na pár hodin mraků přibude, ale nakonec se opět vyčasí. Srážky nejspíše žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, nejnižší ranní teploty kolem 9 až 5 °C.

8. května: Škoda, že nežijeme např. v Austrálii, neboť kdybychom žili, tak bychom v pondělí měli den pracovního klidu, protože Australané jsou mazaní a připadne-li státní svátek na sobotu nebo neděli, automaticky se posouvá na nejbližší pracovní den. Každopádně, nedělní sváteční počasí bude tak trochu kopií sobotního nesvátečního počasí s tím, že by se mohla ukázat přeháňka anebo slabá bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C, nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

9. května: Beze srážek, přes den až lehce přes dvacet a k ránu až 9 až 5 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru