Celníci při kontrolách odhalili hned čtyři přetížená vozidla, jedno z nich bylo přetížené dokonce o jeden a půl tuny
Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

​Ústecko - Hned čtyři přetížená vozidla odhalili ústečtí celníci během čtvrtečního odpoledne 19. května při kontrolním vážení u dálnice D8.

Mobilní hlídka celníků prováděla ve čtvrtek odpoledne kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Tři přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům a jedno polskému přepravci. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka celníků u vozidla polského dopravce, a to o 1 582 kilogramů. Za porušení zákona o pozemních komunikacích zaplatil polský řidič na místě pokutu ve výši 10 tisíc korun. Celníci dále využili oprávnění odstavit vozidlo a zakázat řidiči jízdu, než došlo k přeložení nákladu. Provozovatel vozidla navíc musel složit 30 tisícovou kauci.

Českým řidičům byly za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uloženy pokuty, v úhrnné výši devět tisíc korun, jež byly na místě uhrazeny. Protiprávní jednání dopravců oznámí celníci do správního řízení, které už povede odbor dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem.

Přetížená vozidla nejenže ničí pozemní komunikace, ale také ohrožují bezpečnost silničního provozu. Ústečtí celníci budou proto v kontrolním vážení pokračovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru