Bývalé ubytovny v Matiční ulici půjdou k zemi
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dva zničené objekty v Matiční ulici čeká demolice, vybraný zhotovitel si ve středu převzal staveniště. Hotovo bude do deseti týdnů.

O zdemolování bývalých ubytoven (č.p. 381/4 a 382/6), které jsou v současné době v havarijním stavu a ohrožují okolí, rozhodlo město již v roce 2021. Na jaře letošního roku bylo vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele demolice. To vyhrála firma POHL s nabídkovou cenou 2 888 888 Kč bez DPH. Firma zajistí v rámci realizace díla úplnou likvidaci a uložení veškerých odpadů z provedených demolic v souladu se zákonem o odpadech č. 541/2020 Sb., ve znění pozdějších předpisů. S ohledem na převažující množství železobetonových konstrukcí bude použita strojní technologie s hydraulickými demoličními nůžkami.

Sousední třetí objekt patří společnosti České přístavy. S tou město jedná o možném převedení majetku a též následné demolici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru