České Švýcarsko dál hoří! Část národního parku je pro veřejnost uzavřena
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V Národním parku České Švýcarsko druhým dnem zuří lesní požáry. Hořet začalo v neděli ráno. Během druhého víkendového dne na místě zasahovaly i dva vrtulníky a dvě letadla, večer byl zásah hasičů přerušen, aby pokračoval v pondělí ráno.

Od pondělního rána na místě opět zasahuje 30 jednotek hasičů, 49 hasičských vozidel, vrtulník Armády ČR a Policie ČR. Dnes budou pro veřejnost uzavřeny soutěsky a Mlýnská cesta z Mezné. Dále bude uzavřena silnice ze Hřenska do Mezné.

Příčina požáru zatím není správě národního parku známá. Vysoce pravděpodobný je lidský faktor, neboť z nedávné doby není známa žádná přírodní událost (např. úder blesku), která by mohla vést ke vzniku ohně.

Červeně značená turistická trasa ze Hřenska ke Třem pramenům (směrem k Pravčické bráně) je neprůchodná. Soutěsky Kamenice jsou pro veřejnost uzavřeny.

Správa Národního parku České Švýcarsko žádá návštěvníky oblasti Hřenska, aby usnadnili hasební zásah respektováním pokynů hasičů a parkováním ve větší vzdálenosti od místa požáru, např. na labském nábřeží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru