SVĚDEK TRAGICKÉ DOPRAVNÍ NEHODY NA RONDELU: Auto se řítilo na zastávku nekontrolovatelně
Svědek tragické dopravní nehody kurýr Dáme Jídlo Miroslav Pajer. Zdroj foto:: e-ústí.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Vyšetřovatelé ústecké policie stále prověřují okolnosti tragické dopravní nehody, ke které došlo v sobotu 20. srpna 2022 na Rondelu na Bukově. Mladá řidička s autem tovární značky Audi narazila do zastávky hromadné dopravy. Po střetu na místě zraněním podlehla sedmasedmdesátiletá seniorka čekající na spoj.

„Šetření nehody je stále ve fázi prověřování,“ odpověděla na dotaz k probíhajícímu vyšetřování mluvčí krajské policie Eliška Kubíčková.

Redakci on-line deníku e-ústí.cz se podařilo hovořit s přímým svědkem tragické události. „Přijížděl jsem na Rondel z ulice Skorotická. Protože nejelo žádné auto, tak jsem se bezpečně zařadil do pruhu směrem na centrum. Za okamžik jsem uslyšel ránu, ve zpětném zrcátku jsem viděl, jak obrubník nadhodil audinu, která řítila přímo na zastávku. Nedokážu určit, zda audina přijela z Masarykovy nebo Božštěšické ulice. V protisměru to nebylo, auto se otočilo až po nárazu,“ líčil svědek Miroslav Pajer, kurýr Dáme Jídlo.

„Okamžitě jsem zastavil auto tak, abych nepřekážel. Běžel jsem pomoci zaklíněné seniorce. Volal jsem ihned linku 155. V prvních chvílích jsem byl na všechno sám, až poté dvě dívky zkontrolovaly sražené puls, já stále prováděl podle rad operátorky, masáž srdce. Za chvíli přijeli záchranáři, kteří pokračovali v první pomoci. Řekli mi, že mohu odjet, že již není potřeba, abych na místě setrvával,“ dodal kurýr Dáme Jídlo.

I přes veškerou snahu svědků dopravní nehody i záchranářů žena na místě zraněním podlehla.

Podle mapy Policie České republiky na internetové stránce nehody.policie.cz nejsou za poslední rok střety na ústeckém Rondelu ničím výjimečným. Až do soboty 20. srpna 2022 šlo však o středy s hmotnou škodou či lehkým zraněním.

0109 nehody rondel

MAPA NEHODOVOSTI. ZDROJ: POLICIE ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru