Strážníci se setkali s ústeckými seniory. Diskutovali o problémech, které je tíží
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 29. 9. 2022 se uskutečnilo setkání strážníků ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy Městské policie Ústí nad Labem se seniory. Ve společenské místnosti Domova pro seniory Bukov si popovídali o problémech, které seniory tíží.

Hlavním tématem besedy byla ochrana a bezpečnost osob a majetku proti různým podvodníkům a hochštaplerům, ale na řadu přišel i bezpečný pohyb chodců v silničním provozu a jejich úrazovost. Setkání je jedním z celé řady přednášek a besed, které Městská police Ústí nad Labem provádí v rámci programu prevence kriminality, zaměřeného na naše seniory a zdravotně handicapované spoluobčany s názvem „Myslíme na Vás“.

Tento projekt je zaměřen na aktivity Městské policie Ústí nad Labem v oblasti posilování kompetencí, které zvýší odolnost cílové skupiny (seniorů a zdravotně handicapovaných) vůči rizikům hrozícím této kategorii občanů. Na závěr celého setkání strážníci předali drobné reflexní prvky všem přítomným, které pro ně připravilo město Ústí nad Labem. Besedu a její přínos pro seniory ocenil primátor Petr Nedvědický: „Podobná setkání jsou pro seniory velice užitečná. Jde o ohroženou skupinu občanů, o kterou musíme obzvlášť pečovat. Jsem proto rád, že se takové besedy pravidelně konají.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru