Papučový den podpoří domácí hospicovou péči. Zapojte se i vy!
Zdroj: www.litomerice.cz
Ústí nad Labem

ČR - U příležitosti Týdne pro domácí a mobilní hospice se ve středu 5. října uskuteční Papučový den. Jak už název napovídá, důležitou roli během něj bude hrát domácí obuv, která má symbolicky šířit povědomí o domácích hospicích a šířit informace o možnosti dožít svůj život důstojně a doma i pro nevyléčitelně nemocné dospělé i děti.

Zapojit se do celorepublikové kampaně je jednoduché. Stačí si v uvedený den nazout do práce, na úřad nebo do školy papuče, vyfotit v nich a sdílet snímky na sociálních sítích s hashtagem #papucovyden.

Počet pacientů, kteří zemřeli doma za podpory domácích hospiců každým rokem narůstá. Stále je to ale jen zlomek těch, kteří by si to přáli. Zároveň se řada lidí do péče hospice dostane až v úplném závěru svého života, kdy mají před sebou pouze dny nebo dokonce jen několik hodin.

„Příčin je několik. Proto bychom rádi naší kampaní DOMA. nejen veřejnosti, ale i ostatním poskytovatelům zdravotní péče, ukázali, že i o těžce nemocného pacienta se umíme v domácím prostředí postarat,” říká Monika Marková, předsedkyně Fóra mobilních hospiců a ředitelka Hospice svatého Štěpána v Litoměřicích.

Služby mobilních hospiců poskytují kromě profesionální zdravotní péče také psychosociální služby jak umírajícím, tak jejich rodinám a pečujícím.

Bližší informace o kampani a mobilních hospicích najdete na www.umiratdoma.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru