Po lávce se procházel opilý muž s kosou, na strážníky začal být agresivní
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu 19. října ve 4 hodiny ráno prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v centru města a jeho okolí, kde si v ulici K Můstku všimla neznámého muže, který se procházel po tamní lávce vedoucí přes ulici Přístavní a v ruce držel kosu s dřevěnou poničenou násadou.

Hlídka k muži přistoupila a zeptala se ho co zde pohledává a proč sebou nosí kosu. Při následné komunikaci muž hlídce sdělil, že žil tři roky na Střekově v ruině bytového domu, který byl posléze zbourán, a že občas pracuje na statku, ale je již jedenáct let bez výplaty. Dále dotyčný strážníkům uvedl, že nemá žádné doklady, protože mu je někdo odcizil. Při dalších dotazech hlídky k osobě muže začal být dotyčný agresivní a zcela neovládal své chování. Šetřením bylo zjištěno, že muž se léčí dlouhodobě s psychickými problémy, a že již půl roku nebere předepsané léky, jelikož dle jeho tvrzení na ně nemá peníze.

3110kosakz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Vzhledem k tomu, že z dotyčného byl cítit alkohol, byla u něho provedena zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, při které bylo naměřeno 0,97 promile alkoholu v dechu. Dále byl u dotyčného nalezen mikrotenový sáček, ve kterém se nacházel blíže nespecifikovaný obsah připomínající marihuanu, dva nože, šídlo a zednické kladivo. Z těchto důvodů byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu šetření a zdravotní záchranná služba, která si muže středního věku převezla do Masarykovy nemocnice na psychiatrické oddělení. Zde byl dotyčný podroben vyšetření, zda-li není rovněž ovlivněn jinou návykovou látkou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru