Otřesný případ týrání psa: Měl zaškrcený penis, veterináři bojují o jeho život
Týrané štěně voříška. Foto Zdroj: fcb Město Bílina
Ústí nad Labem

Bílina - V minulém týdnu strážníci Městské policie Bílina odchytli na bílinském sídlišti štěně voříška, které neslo známky odporného týrání. Po předání pejska do péče útulku AniDef Žim byl okamžitě odvezen na veterinu, kde podstoupil operaci. Jeho zdravotní stav byl a bohužel nadále je velmi vážný a pejsek bojuje o život na litoměřické veterinární klinice. V nejlepším případě ho tam ještě čeká mnoho dní.

Pes měl krvácející penis zaškrcený drátem. Musel mít velké bolesti trvající mnoho hodin. Předkožka znekrotizovala, nekróza potom postoupila dále do břicha.

Je už teď jasné, že náklady na léčbu budou velmi vysoké, v řádech desítek tisíc korun. Město Bílina se zavázalo uhradit veškeré náklady na léčbu štěněte, přesto útulek AniDef ze Žimu vypsal na sociálních sítích sbírku na pomoc s úhradou léčby.

Příběh štěněte sledují už teď tisíce lidí nejen z Bíliny a všichni do jednoho mu drží palce. Jestli se vás osud pejska také dotkl, přispějte prosím na transparentní účet útulku Anidef Žim: 2401251539/2010 a do zprávy pro příjemce napište: Chase.

Týrání zvířete je trestným činem. Případ řeší policie a bude také nahlášen na veterinární správu.

Odkaz na příběh štěněte v útulku AniDef Žim zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru