Střekov na linkách 60 a 62 obslouží parciální trolejbusy a autobusy. Dočasný spoj X končí
Linka X. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Cestující na sídliště Kamenný vrch městkou hromadnou dopravou musí od soboty 12. listopadu počítat se změnou linek. Na svou trasu na pravém břehu řeky Labe se vrací spoje 60 a 62. Náhradní autobusovou linku X Dopravní podnik města Ústí nad Labem zruší.

Trolejbusová linka 60 pojede po celé trase ze zastávky Karla IV přes Mírové náměstí do cílové stanice Mírová. Cestující ze Střekova na Severní Terasu již nebudou muset přestupovat. „Na spoje nasadíme parciální trolejbusy,“ uvedla mluvčí společnosti Jana Dvořáková. Po uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše pro auta těžší 3,5 tuny musí veškerá silniční hromadná doprava využívat objízdné trasy přes Mariánský most, na kterém není trolejové vedení. Parciální trolejbus má akumulátor, který mu umožňuje jízdu mimo troleje 10 až 12 kilometrů. Baterie se dobíjí pomocí rekuperace například při brždění vozu. Zpátky připojení na trolejové vedení provádí řidič ve stanici z kabiny, kdy jsou sběrače za pomocí stříšek navedeny přímo na dráty.

Linka 62 vyjíždějící ze stanice Karla IV, oproti své původní trase, bude končit v zastávce Divadlo. „Na tyto spoje nasadíme náhradní autobusovou dopravu,“ dodala mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Zároveň, tak vysvětlila, proč prozatím nebude zajíždět, jako v minulosti, linka 62 až k obchodní zóně v Trmicích.

{article Na Střekov znovu vyjedou trolejbusy. Cestující již nebudou muset přesedat na dočasnou linku X}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru