VIDEO: Řidič místo zastavení šlápl na plyn! Pak se před policisty snažil utéct
Reprofoto video. Zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Litoměřicko - Počátkem listopadu ve večerních hodinách při provádění dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zaujalo litoměřické hlídkové policisty vozidlo, které mělo pravděpodobně technickou závadu na osvětlení.

Rozhodli se vozidlo zkontrolovat a řešit tento přestupek v dopravě. Zapnuli výstražné zvukové a světelné znamení s nápisem „Stop, policie“, avšak na to řidič zareagoval tím, že přidal na plynu a chtěl ujíždět. Zbrzdil jej však hustší provoz, proto se zřejmě rozhodl zastavit. Po vystoupení z vozidla se snažil hlídce utéct, kdy se pokoušel přeskočit přes oplocení přilehlého stavení. Svůj úmysl však nedokončil, neboť zděnou překážku se mu opakovaně nedařilo překonat a navíc ho v tomto jednání zastavil zasahující policista.

https://www.youtube.com/watch?v=uxbR1dLzhxA

Následnou kontrolou osoby policisté zjistili, že se jedná o 30letého Litoměřičana, který usedl za volant vozidla, ač má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024. Dotyčný však policistům tvrdil, že o zákazu nic neví. Nicméně kontrola ukázala, že dotyčný řidič měl tato omezení již minimálně v pěti případech.

"Přestupkovým jednáním řidiče se nyní bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad, který mu může uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun. Pokud se prokáže, že muž o zákazu řízení věděl, bude ho čekat navíc obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouleté vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru