Nevíte kam s použitými pneumatikami? Určitě je neodhazujte někde v přírodě, u silnice nebo v zákoutí tmavé zástavby
Do lesa rozhodně použité ani jiné pneumatiky nepatří. Foto Zdroj: Statutární město Teplice
Ústí nad Labem

ČR - Pravidelně se v době jarního a podzimního přezouvání začnou pneumatiky objevovat v místech, kam rozhodně nepatří. Přitom jejich likvidaci si každý zaplatí už při nákupu. Zákon sám i určuje tzv. místa zpětného odběru použitých pneumatik.

Místa zpětného odběru pneumatik musí být stejně dostupná jako místa prodeje pneumatik, což znamená, že se musí jednat také o místa veřejně přístupná. Místa zpětného odběru musí být viditelně označena a zpětný odběr musí probíhat bez nároku na úplatu (zdarma), bez vázanosti na koupi nové pneumatiky či jiné služby a nesmí nadměrně zatěžovat konečného uživatele. Výrobce musí pneumatiky od konečného uživatele odebírat bez rozdílu jejich značky nebo typu.

Seznam míst zpětného odběru pneumatik kolektivního systému ELTMA

Tento seznam je souborem adres provozovatelů, kde můžete bezplatně ponechat pneumatiky bez ohledu na nákup, prodej, či poskytnutou službu. Tímto způsobem zajišťuje plnění zákonných povinností pro své účastníky. Seznam je průběžně aktualizován.

Pokud je konečný uživatel z jakéhokoli důvodu odmítnut, je třeba jeho podnět prověřit. Pokud se jedná o místo, které našel na mapce společnosti ELTMA, může se obrátit na paní Elišku Šimonkovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), nebo telefonicky tel. 730 599 290, nebo na Ministerstvo životního prostředí (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Občan bude dotázán na podrobnosti a tento podnět bude řádně prošetřen. S výsledky šetření bude stěžovatel písemně vyrozuměn.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru