Padlo obvinění za loňskou nehodu na Car Wars! Vyžádala si lidský život, oba řidiči byli opilí
Foto: čtenář / ilustrační foto
Ústí nad Labem

Lounsko - V pátek dne 9. července 2021 došlo v rámci motoristické sportovní akce CARWARS Opening 2021 při večerním sprintu k nehodě na letištní ploše u Panenského Týnce.

O tragické události jsme psali ZDE. "Řidič osobního vozidla zn. Audi při jízdě narazil do stojícího osobního vozidla zn. Seat. Osádka z vozidla zn. Audi neutrpěla zranění, přičemž ve vozidle zn. Seat byl zraněn řidič i spolujezdec. Oba byli ihned převezeni do zdravotnického zařízení, kde spolujezdec na druhý den bohužel zemřel. U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky ke zjištění hladiny alkoholu, které byly v obou případech pozitivní v přestupkové hodnotě. K objasnění příčiny smrti byla provedena soudní pitva," připomněl případ policejní mluvčí Kamil Marek.

Okolnosti a příčiny případu prověřovala služba kriminální policie a vyšetřování. Ta ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vyžádala si několik znaleckých posudků z oboru zdravotnictví a dopravy. Policisté vyslechli několik desítek zúčastněných osob a svědků, zajišťovali a vyhodnocovali jednotlivé kamerové záznamy.

"V současné době lounští kriminalisté po vyhodnocení všech získaných informací a poznatků obvinili 54letého muže z Teplicka z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše šesti let," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru