Smutné příběhy před vánoci: Žena přišla o všechny úspory a rodinu okradli o cukroví z balkonu za pět tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Období těsně před vánočními svátky bude pro některé obyvatele Ústeckého kraje s hořkou příchutí. O případech, které aktuálně řeší, informovali severočeští policisté.

O veškeré své úspory přišla v předvánočním čase 43letá žena z Teplic. Bohužel se stala obětí podvodníků, kteří neustále zkouší své lsti v prostředí inzertních portálů. I v tomto případě žena prodávala na sociální síti dětskou tabuli. "Ozval se kupec, který navrhnul, že k přepravě tabule využije přepravní službu, která věc vyzvedne a doručí mu jí. Poškozené pak přišla na email zpráva tvářící se jako zpráva od dopravní společnosti. Na zaslaném odkazu žena vyplnila údaje o platební kartě. Následně zjistila, že jí z účtu zmizely veškeré finance přesahující částku 200 tisíc korun," uvádí mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

Policisté opět varují před podvody při prodeji zboží. Nenechte se vmanipulovat do přání kupujícího, pravidla prodeje si určete sami. Kupujícímu stačí pro převod peněz pouze číslo vašeho účtu. V žádném případě nezadávejte na zaslaných odkazech přístupová hesla do svého bankovnictví ani údaje o platební kartě.

Chuť na cukroví za 5 tisíc

Chuť na cukroví si zřejmě nenechal ujít neznámý lapka. Začátkem tohoto týdne vnikl na balkon jednoho přízemního bytu panelového domu v Děčíně a odtud odcizil uložené vánoční cukroví v hodnotě pěti tisíc korun. Cukroví si zloděj odnesl i s dózami a pekáčem. Případem krádeže a porušování domovní svobody se nyní zabývají děčínští policisté.

"Nejvíce případů krádeží z balkónů zaznamenávají policisté před a během vánočních svátků, kdy mnoho lidí využívá balkonů k uskladnění vánočních dárků nebo v případě přeplněné lednice na uskladnění potravin. Někteří zloději jsou si této skutečnosti vědomi. V této souvislosti varujeme občany, aby zvlášť v přízemních bytech nenechávali cenné věci na balkónech a nedali tak zlodějům příležitost ke krádeži," dodává mluvčí Policie ČR Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru