Zaměstnanci Krajské zdravotní si v příštím roce polepší. Kolik dostanou přidáno?
Krajská zdravotní uzavřela kolektivní smlouvu s odborovými organizacemi. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Zástupci vedení Krajské zdravotní, a.s., (KZ) podepsali novou kolektivní smlouvu pro rok 2023 uzavřenou s představiteli odborových organizací, které v rámci společnosti působí. Stalo se tak v návaznosti na kolektivní vyjednávání mezi vedením KZ a zástupců odborů.

Obě strany se při něm dohodly na navýšení základních mezd o 7 % od 1. 7. 2023, navýšení příspěvku na rekreaci a zkrácení doby, po které je možné přispívat zaměstnancům na penzijní připojištění.

„V nové kolektivní smlouvě je zakotven zejména nárůst základních mezd v Krajské zdravotní o 7 procent, a to od července příštího roku. Diskutovali jsme i o aktuální situaci v Krajské zdravotní, stabilizaci společnosti, plánovaném rozvoji a investicích,“ uvedl po jednání předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Ondřej Štěrba.

„Myslím, že jednání bylo konstruktivní, s jeho průběhem jsem spokojen. Kromě navýšení mezd jsme se se zástupci odborových organizací dohodli také na zvýšení příspěvku na rekreaci z 2500 na 3500 korun ročně. Zaměstnanci nově budou mít také možnost žádat o příspěvek na penzijní připojištění již po jednom roce trvání pracovního poměru v Krajské zdravotní, doposud to bylo možné až po pěti letech,“ doplnil MUDr. Leoš Vysoudil, MBA, místopředseda představenstva KZ.

Už v prosinci letošního roku přitom dostali všichni zaměstnanci KZ jednorázový finanční bonus. „Finanční bonus ve výši 18 400 korun, určený především k pokrytí aktuální inflace a energetické krize, dostali všichni zaměstnanci naší společnosti, kteří splnili interní podmínky,“ připomněl MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel KZ.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru