Neštěstí se svátkům nevyhnula. Hasiči pomáhali skoro šedesátkrát lidem v nouzi po celém kraji
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Během vánočních svátků vyjížděli hasiči v Ústeckém kraji k 59 událostem, což je o 27 událostí méně, než minulý rok.

Celkem se jednalo o 13 požárů, osm dopravních nehod a zbytek představovaly technické zásahy nebo spolupráce se Zdravotnickou záchrnannou službou. Například v Mostě vyhořel v neděli byt v Žatecké ulici.

Pokud jde jen o Štědrý den a statistiku hasičů za celou Českou republiku, měli rušněji než jindy. Za celý den hasiči zasahovali u 370 událostí. Na jejich likvidaci se podílelo 341 jednotek HZS ČR a 190 jednotek sborů dobrovolných hasičů.

Nejvěší škodu za zhruba 25 milionů způsobil požár zemědělské haly v obci Klášterec na Vimpersku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na jeho zdolání se podílelo celkem 8 jednotek. V době příjezdu hasičů hořela celá hala o půdorysu cca 50 x 10 metrů v plném rozsahu, včetně zemědělských strojů a uskladněného sena. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Několik jednotek hasičů bylo vysláno do Smiřic, kde elektrická požární signalizace v zámecké kapli Zjevení Páně hlásila požár. Naštěstí šlo jen o technickou závadu EPS, zásah byl tedy vyhodnocen jako planý poplach.

V Karlových Varech hasiči likvidovali požár vánočního stromečku a zařízení obývacího pokoje. Dva lidé se nadýchali toxického kouře. Příčina a výše škody jsou předmětem vyšetřování.

Čtyři lidé skončili v péči zdravotníků po požáru vánočního stromku v Praze. Oheň zničil stromek, podlahu, část okenního rámu a vánoční dárky. Zplodiny hoření poškodily malbu stěn a stropu v obývacím pokoji domu. Během požáru dům opustily čtyři osoby, které byly předány do péče ZZS. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při používání prskavky na vánočním stromku, škoda byla odhadnuta na 2 miliony korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru