FOTO: Složitý zásah záchranářů ze dvou krajů! Dvě nehody najednou, u obou přistával vrtulník. Silnice 13 byla zavřená
Když jeli záchranáři pomoci, sami havarovali. Foto: HZS Karlovarského kraje
Ústí nad Labem

Karlovarský, Ústecký kraj - Složitý zásah mají za sebou záchranáři na rozhraní Karlovarska a Ústecka na samém sklonku roku 2022. Havarovali, když spěchali pomoci jiným lidem v nouzi. Sami potom potřebovali rychlou pomoc.

K dopravní nehodě čtyřkolky se zraněním dvou osob vyjížděli poslední den roku 2022 v půl páté odpoledne hasiči ze tří jednotek. O pomoc je požádali kolegové ze záchranné služby s tím, že nehoda se stala v lese u osady Srní, která je součástí obce Stráž nad Ohří. Na místo byla vyslaná jednotka z Karlových Varů a z Ostrova, operační středisko požádalo rovněž o výjezd kolegy z Ústeckého kraje.

Podle operátora ze záchranné služby byl povolaný na místo i vrtulník. Když byly záchranné složky na cestě k události, došlo k další dopravní nehodě, a to vozidla záchranné služby, které mířilo na pomoc zraněným u čtyřkolky v lese. Tato druhá nehoda se stala na silnici I/13.

edeniky 5607

Operační středisko hasičů vyslalo druhé družstvo ze stanice Karlovy Vary, druhé družstvo jednotky Ostrov a opět požádalo o pomoc kolegy z Klášterce. I k druhé nehodě byl povolaný vrtulník, operační středisko tak muselo podle závažnosti přesouvat jednotky v terénu.

U nehody na silnici č. 13 se zranila posádka záchranářského vozidla a také osoba z druhého osobního auta. U původní nehody čtyřkolky byli první hasiči z Ostrova, ti potvrdili, že se jedná o převrácený stroj po nárazu do stromu, na místě byly dvě zraněné osoby. Hasiči jim poskytli první předlékařskou pomoc. S tou jim pomohla skupina kolemjdoucích, profesionální hasič z Libereckého kraje spolu s členkou dobrovolné jednotky hasičů a také s nimi byla i zdravotní sestra. Společně se postarali o zraněné až do okamžiku, kdy se na místo dostavil lékař z letecké záchranné služby.

edeniky 5606

Z místa nehody bylo nutné zraněné osoby převést k místu přistání vrtulníku v kabině hasičského vozidla. Hasiči se následně postarali o únik provozních kapalin ze čtyřkolky a asistovali u vyproštění stroje. Stejně tak pomáhali s likvidačními pracemi u nehody na silnici I/13, kde byl kvůli nehodě zastavený provoz na více než dvě hodiny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru