První hodiny nového roku: Lidé se stihli poprat, způsobili požáry a vyplašili koně
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V průběhu silvestrovské noci přijalo Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje celkem 220 hovorů na tísňové lince 158, což je zhruba stejný počet jako o silvestrovské noci v roce 2021. Jednalo se o prvních sedm hodin letošního roku.

Lidé na linku 158 hlásili naštěstí jen lehčí případy fyzických potyček v rodině nebo i na veřejnosti, kde velkou měrou sehrával roli alkohol. "Tyto potyčky v rámci šetření ovšem nepřekračovaly povahu přestupků a nevyžádaly si žádné vážné následky na zdraví. Další stížnosti se týkaly rušení nočního klidu hlasitou hudbou a nebo lidem vadil hluk z petard. Silvestrovská pyrotechnika v několika případech zapalovala popelnice a způsobovala menší požáry, u kterých zasahovali příslušníci Hasičského záchranného sboru," uvedla mluvčí policistů Veronika Hyšplerová.

Ve dvou případech museli policisté vyjíždět k pomoci odychtu koní, kteří se vlivem zábavní pyrotechniky splašili a utekli na komunikaci. Během silvestrovské noci se nestala žádná vážná dopravní nehoda.

"Z pohledu závažnosti těchto událostí lze hodnotit konec roku 2022 a začátek letošního roku jako poměrně klidný," dodává tisková mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru