Muž si podvodnými prodeji na internetu přišel na téměř dva miliony! Podvedl nejmíň čtyři desítky lidí z celé republiky
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Během jednoho měsíce obvinili kriminalisté z teplické hospodářské kriminálky již druhého podvodníka, který působil v prostředí internetu. Stejně jako v prvním případě i tento muž ve věku 28let pocházející z Pardubického kraje, využíval pro své „obchody“ známé inzertní portály.

Pod různými vymyšlenými jmény nabízel přes inzerát mince, medaile, bankovky a zlaté slitky. K inzerátům přikládal fotky, které si stáhnul z internetu. Dále nabízel k prodeji vstupenky na hokejové utkání NHL, které se konalo v říjnu 2022 v Praze. Ty však měl fyzicky pouze dvě, a zbytek kupujících „mělo smůlu“. Peníze za zboží si nechával posílat předem na 9 různých bankovních účtů.

Jeho „obchodování“ je zaznamenáno nejméně v období od května do listopadu roku 2022, kdy takto obalamutil nejméně 40 kupujících z celé České republiky. Svými podvody způsobil škodu téměř 2 miliony korun. V rámci prověřování bylo navíc zjištěno, že na podvodníka je vydáno 23 exekucí.

"Jednání se mladý muž dopustil přesto, že již byl za obdobnou trestnou činnost třikrát odsouzen a ve vězení strávil 2 roky. K jeho nápravě to však nevedlo a za další podvody mu vzhledem ke způsobené škodě hrozí pobyt za mřížemi od 2 do 8 let," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru