Opilec měl v sobě přes tři promile a nedokázal se kontrolovat, napadal strážníky i záchranáře. Skončil v poutech
Foto: redakce
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V neděli 12. února krátce před půl desátou večer vyjížděla hlídka strážníků na parkoviště v ulici Krušnohorská, z důvodu telefonického oznámení od neznámého občana, který operátorovi nahlásil, že mezi čerpací stanicí MOL a nákupním centrem Albert se na zemi nachází ležící muž.

Po příjezdu hlídky na místo byl strážníky zjištěn muž, který byl viditelně v silně opilém stavu. Dotyčný díky svému podnapilému stavu nebyl hlídce schopný vysvětlit, jak se na místo dostal. Poté byl po poučení dle zákona vyzván k prokázání totožnosti. Jelikož muž neměl u sebe žádný doklad totožnosti, nadiktoval svou totožnost hlídce a ta byla poté ověřena lustrací přes evidenci obyvatel. Jednalo se o muže středního věku, bytem Ústí nad Labem, který v důsledku své silné opilosti nebyl schopen se sám o sebe postarat a díky počasí hrozilo jeho podchlazení. Z těchto důvodů byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba.

1402opileckz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Po příjezdu zdravotníků na místo začal být muž vůči hlídce strážníků i posádce sanity agresivní. Z tohoto důvodu bylo proti opilci použito donucovacích prostředků a nakonec muž skončil na zemi ve služebních poutech. Na žádost posádky zdravotní záchranné služby, doprovodila hlídka strážníků dotyčného v sanitním vozidle do Masarykovy nemocnice k dalšímu vyšetření. Po příjezdu do nemocnice byl muž umístěn do místnosti, určené pro podnapilé osoby, kde mu byla sejmuta služební pouta. Při pokusu o vyšetření, začal být dotyčný opět agresivní a bylo viditelné, že by se mohl pokusit fyzicky napadnou ošetřující personál.

1402opileckz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Z tohoto důvodu bylo proti agresivnímu muži opětovně použito donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany. Vhledem k výsledkům vyšetření a faktu, že dotyčný muž při orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu nadýchal 3,21 promile v dechu, rozhodl ošetřující lékař o převozu opilce na Záchytnou protialkoholní stanici v Teplicích. Po dohodě s lékařským personálem, byla provedena spolupráce strážníků a zdravotníků při převozu dotyčného do Teplic, kde byl předán tamnímu personálu záchytné protialkoholní stanice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru