Seniorka ležela zaklíněná v posteli, byt museli otevřít hasiči
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Mezi běžnou činnost městských strážníků patří i pomoc občanům, kdy hlídka strážníků vyjížděla do ulice Jana Zajíce, odkud na tísňovou linku městské policie telefonovala sociální pracovnice ÚMO Severní Terasa, která požádala strážníky o pomoc, týkající se její klientky vyššího věku, která na její zvonění a klepání na dveře bytu nijak nereagovala.

Po příjezdu hlídky na místo, bylo od oznamovatelky zjištěno, že přišla zkontrolovat starou paní, která neotevřela dveře donáškové službě na obědy. Dále sdělila, že je velice stará a částečně nemohoucí. Z tohoto důvodu se strážníci pokusili byt otevřít, za pomoci sady na otevírání dveří (planžeta), což se nepovedlo, z důvodu uzamčených dveří. Jelikož je dům v rekonstrukci a provádí se na něm práce na nové fasádě, vylezl jeden ze strážníků po lešení k oknu a přes okno spatřil seniorku, zaklíněnou v posteli, z důvodu pravděpodobného poškození roštu postele, který ji znemožňoval pohyb.

2802seniorkakz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Protože nebylo možné dveře bytu otevřít planžetou a paní nebyla bezprostředně v ohrožení života, bylo o všem informováno operační středisko městské policie, které po domluvě na místo přivolalo posádku hasičů. Zasahující hasiči následně provedli vylomení klíčové fabky, z důvodu minimalizující škody na majetku. Po otevření bytu byla na posteli zjištěna zaklíněná paní, která si strážníkům a zasahujícím hasičům stěžovala na bolesti celého těla a dále jim sdělila, že takto leží od předešlého večera.

Na místo bylo přivoláno vozidlo zdravotní záchranné služby, jehož posádka si dotyčnou převezla k ošetření do Masarykovy nemocnice. Na místě se nacházel i pes majitelky bytu, kterého si převzala pracovnice ÚMO Severní se sdělením, že zvíře předá synovi dotyčné ženy. Aby bylo možno byt uzamknout před možným vniknutím cizí osoby, byla zlomená fabka nahrazena novou, kterou májí strážníci ze skupiny operačního zákroku ve výbavě svého služebního vozidla (sada na otevírání dveří). Byt byl poté uzamčen a klíče předány pracovnici ÚMO Severní Terasa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru