Senior ležel na zemi v kaluži krve. Pomohl mu strážník, který šel zrovna do práce
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pondělí 12. června po šesté hodině ranní se strážník městské policie cestou do zaměstnání střetl v přízemí jeho domu se sousedem, který přes mobilní telefon hovořil skrze zavřené dveře bytu s jeho majitelem, který dle jeho sdělení naříkal a volal o pomoc.

Při komunikaci s dotyčným bylo zjištěno, že muž se v bytě nachází sám, jelikož jeho žena je na léčebném pobytu v lázních. Po tomto zjištění se strážník společně se zmiňovaným sousedem opřeli do dveří, které se samy otevřely. Po otevření bytových dveří strážník vešel dovnitř a v kuchyni našel na zemi v kaluži krve ležícího muže vyššího věku.

Oba přítomní pak muže položili do stabilizované polohy a přikryli termofólií, kterou přivezla přivolaná hlídka strážníků, a která o situaci informovala zdravotní záchrannou službu. Dále bylo zjištěno, že muž při pádu utrpěl tržnou ránu mezi nosem a levým obočím. Po příjezdu zdravotní záchranné služby si zdravotníci zraněného od strážníků převzali a pokračovali v dalším ošetření. Po těchto úkonech byl senior přemístěn do stabilizačního vaku a přepraven do sanitního vozu, kterým byl převezen do Masarykovy nemocnice k dalšímu vyšetření. Vzhledem k místí znalosti strážníka byl o celé situaci informován syn zraněného, který na žádost hlídky zabezpečil předmětný byt, uzamčením vlastními klíčemi. Během celé akce nedošlo k žádné škodě na majetku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru