Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Litoměřičtí kriminalisté sdělili v těchto dnech obvinění jedenatřicetiletému muži z Děčínska pro trestný čin podvod. Obviněný měl od jarních měsíců tohoto roku, z přesně nezjištěného místa, prostřednictvím sítě internet, inzerovat na prodejním portálu zboží k prodeji, které ve skutečnosti vůbec nevlastnil.

Měl nabízet například dětská odstrkovadla, dětská jízdní kola a další potřeby pro děti, které neměl mít k dispozici. Po předchozí komunikaci s poškozenými, měl požadovat úhradu kupní ceny předem na bankovní účet a po provedené platbě s nimi přestat komunikovat. Na objednané zboží čekali poškození marně, kdy takto měl oslovit a podvést několik desítek osob a získané finanční prostředky následně použít pro svou potřebu.

"Výše uvedeným jednáním měl uvést poškozené osoby v omyl a sebe obohatit o více než 100 tisíc korun. Výše škody není konečná, neboť vyšetřování nadále pokračuje. Obviněnému bylo usnesení doručeno do výkonu trestu, kde se nyní nachází pro jinou trestnou činnost," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru