Setkání v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem s oceněním a poděkováním zaměstnancům se uskutečnilo ve Vzdělávacím institutu Krajské zdravotní, a.s. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Více než padesát let práce v jedné nemocnici. To je jistě důvod nejen k ohlédnutí, ale i k poděkování zaměstnancům, kteří tuto úctyhodnou metu překročili. Takovým je MUDr. František Pátek z Oddělení všeobecného lékařství Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Do nemocnice nastoupil před více než 63 lety. Společně s dalšími čtrnácti zaměstnanci, kteří v ústecké nemocnici pracují přes půl století, se mu na setkání 4. prosince dostalo ocenění a poděkování od vedení nemocnice a Krajské zdravotní.

„Po promoci na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 1959 jsem nastoupil na onkologické oddělení, kde v té době bylo málo možností zlepšit průběh nádorových onemocnění a prodloužit život pacientům. Bylo to značně deprimující, a tak po povinné vojenské službě, která v té době byla půl roku, jsem chtěl pracovat v nějakém klinickém oboru – nejlépe na interně. To se mi přes krátkodobé působení na radiodiagnostickém oddělení nakonec podařilo a od podzimu 1960 jsem se stal sekundárním lékařem na I. interním oddělení,“ na své profesní začátky vzpomenul MUDr. František Pátek, emeritní primář II. interního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Pan doktor ještě do svých 85 let poskytoval interní konzilia pro neinterní obory v nemocnici. Nyní má na starosti zdravotní prohlídky pro školy.

Spolu s ním vedení Krajské zdravotní a Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem ocenilo za více než 50 let práce v ústecké nemocnici další zaměstnance. Jsou jimi MUDr. Petr Kačer z chirurgického oddělení, MUDr. Zbyněk Danda z kliniky úrazové chirurgie, MUDr. Karel Sláma z kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku, MUDr. Jiří Král z kliniky hrudní chirurgie a MUDr. Vítězslava Zellerinová z ortopedické kliniky. Nejvíce vytrvalci se však může pochlubit interní oddělení, kde pracují MUDr. Jan Nebáznivý, MUDr. Ivana Zdichyncová, Ilona Helclová, Alena Platichová a MUDr. Věra Vyleťalová. Více než 50 let pracují v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem z nefrologicko-dialyzačního Eva Jeřábková, z Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny MUDr. Daniel Nalos, z gynekologicko-porodnické kliniky Jitka Kordová a z ambulance pohotovostní péče Mgr. Hana Karbanová.

„V Masarykově nemocnici pracuje řada kolegů, kteří jí zasvětili svůj profesní život a stále předávají zkušenosti svým mladším spolupracovníkům. Za svůj neutuchající zájem nadále nám pomáhat v péči o pacienty mají mou úctu. Těší mě, že jim takto můžeme poděkovat,“ uvedl ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Aleš Chodacki.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru