Výstavba provizorní lávky. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Silnicí I/30 protínající protipovodňovou vanu v Přístavní ulici neprojedou řidiči v sobotu 7. září a v neděli 8. září. Důvodem je vysunutí provizorní lávky pro pěší, která spojí Střekov s centrem města při uzavírce rekonstruovaného mostu Dr. Edvarda Beneše, který je ve vlastnictví Ústeckého kraje.

Řidiči osobních aut, motorkáři a cyklisté budou moci využít silnic přes centrum Ústí nad Labem. Pro nákladní auta je objížďka vedena po obchvatu krajské metropole Ústeckého kraje, přes Krásné Březno, Dobětice, Bukov, Všebořice zpět na silnici I/30.

Dělníci staví provizorní lávku především pro potřebné přeložení 30 inženýrských sítí. Chodci budou využívat bezbariérový 3 metry široký dřevěný chodník bez otvorů se zarážkou pro slepeckou hůl na krajích. „Trasa mimo bude po jedné straně lemována betonovým svodidlem, na druhé provizorním zábradlím. Lávka převede chodce a cyklisty v režimu - cyklisto, sesedni z kola. Cyklisté tedy kolo přes lávku povedou,“ uvedl pro e-ústí.cz v minulosti Jan Nový z Oddělení mediální komunikace Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Na Střekově odstartovalo rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše v březnu 2024 kácení stromů. Oprava má trvat dva roky. Cena podle smlouvy činí 629 milionů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky rozhodlo o poskytnutí dotace Ústeckému kraji na opravu ve výši 524 211 094,89 Kč.

ZDROJ: ÚŘEDNÍ DESKA ÚSTECKÉHO MAGISTRÁTU

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše:

Na Střekově s výstavbou záchytného parkoviště vznikne nová křižovatka! Víme, jak bude vypadat a usměrní dopravu

Nízká hladina řeky Labe komplikuje výstavbu provizorní lávky! Pomůže jeřáb ze břehu, což si vyžádá uzavření části Přístavní ulice

Ústecký kraj vyvrátil problém s pozemkem u provizorní lávky! Uvedl, jak je to s chodníkem

Dopravní opatření při rekonstrukci benešova mostu! Nová světelná křižovatka, buspruhy a odstavné parkoviště

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru