Ústecko - Společnost SSI Technologies, americký výrobce ultrazvukových senzorů a světová jednička na trhu, ve čtvrtek 15. září slavnostně otevře svojí první pobočku v Evropě v Přestanově na Ústecku. V první náborové etapě v průmyslovém parku v Přestanově zaměstná společnost 250 lidí.

Infografika: SSI Technologies

Andrea Němečková, za společnost SSI Technologies uvedla, že firma si pro svůj první závod mimo USA vybrala Přestanov zejména kvůli blízkosti hranic s Německem a napojení na hlavní dopravní tahy a letiště. „Závod společnosti v Přestanově je prvním mimo území Spojených států," dodala Andrea Němečková.

V Ústí nad Labem bylo v dubnu bez práce zhruba 9500 lidí a míra nezaměstnanost činila 11,8 procenta. Investiční pobídku firma získala od vládní agentury CzechInvest. „Dostupnost pracovní síly hrála při výběru lokality také svoji důležitou roli," dodal výrobní ředitel SSI Technologies Frank Jassner. (přehled volných pracovních míst najdete zde)

Česko-americká kultura

V rámci slavnostního otevření průmyslového parku v Přestanově si společnost SSI Technologies v závodě připravila Den otevřených dveří. „Akce se odehraje v duchu prolínání česko- amerických kultur. Od 9 hodin se jí budou účastnit Střední školy Ústeckého kraje, od 12 hodin proběhne oficiální slavnostní zahájení za účasti významných osobností a od 15 hodin je určen program pro širokou veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení známé hudební kapely SLZA. Moderátorem celé akce nebude nikdo jiný než známý beatboxer en. dru (Ondřej Havlík), který také předvede své Beatbox vystoupení a proběhne i jeho autogramiáda," uvedla Němečková.

Kromě kulturního doprovodného programu návštěvníci Dne otevřených dveří návštěvníci zažijí technologii třetího tisíciletí se společností SSI Technologies. Proběhne setkání s originálním a zkušeným průvodcem areálu „robot AdVee". Pro děti a dospělé budou nachystány nafukovací atrakce, simulátor F1, motorky, čtyřkolky, Happy box – zábavné focení, hlavolamy ze světa technologie IQ Land a tvůrčí dílny. „Americké symboly si návštěvníci vyzkoušejí v rámci soutěží a to házením na basketbalové koše a do americké fotbalové sítě za podpory basketbalového klubu a amerického fotbalu z Ústí nad Labem. Výherci budou odměněny zajímavými cenami. A nesmí zde chybět ani další sportovní americký symbol a tím jsou roztleskávačky z ústecké skupiny Basta Cheerleaders," doplnila k programu Andrea Němečková.

Občerstvení, které se na akci bude podávat, bude ryze od regionálních dodavatelů. V rámci slavnostního otevření si návštěvníci pochutnají na česko - americké gastronomii.

Zdroj: SSI Technologies

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru