Ústí nad Labem - V těchto teplých dnech, kdy se rtuť teploměru šplhá ke třicítce, někteří lidé hasí žízeň alkoholickými nápoji, kdy poté skončí spící na chodníku nebo v lepších případech v zeleni. Svědčí o tom poslední případ, kterým se museli zabývat ústečtí strážníci, záchranáři a zdravotníci Emergency v ústecké Masarykově nemocnici.

Opilec se nebyl schopen o sebe postarat. Strážníci mu zavolali záchranáře, kteří ho převezli na Emergency ústecké Masarykovy nemocnice. Zdroj: MP Ústí nad Labem

Jan Novotný, zástupce ředitele městské policie v Ústí nad Labem uvedl, že když počátkem tohoto týdne hlídka strážníků prováděla pochůzku v ulici Jizerská, uviděla ležet v křoví podnapilého muže, který kvůli své opilosti nebyl schopen pohybu. „Šetřením strážníci zjistili, že se jednalo o Jiřího N. (1949), bytem Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že se nebyl schopen se o sebe sám postarat, hlídka na místo přivolala zdravotní záchrannou službu, která si podnapilého muže převzala a odvezla do Masarykovy nemocnice," dodal Jan Novotný.

Primářka Emergency Jana Bednářová doplnila, že podnapilému muži po převzetí od záchranářů byla poskytnuta standardní zdravotnická péče. „Poté byl uložen na takzvané ,nulté´ lůžko našeho oddělení a po vystřízlivění propuštěn," uvedla Jana Bednářová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru