Česká Lípa – Autentický příběh dívky vězněné dlouhé roky ve sklepních prostorách můžete zažít v nové interaktivní únikové hře Kauza Amstetten. Do potemnělých prostor se můžete vydat v České Lípě v Klášterní ulici. Najdete během hodiny ztracenou kamarádku? Pomůžete jí opět na denní světlo?

Hra se inspirovala opravdovým příběhem, který se začal psát v roce 1984. Pomatený otec tehdy zavřel svoji dceru do upravených sklepních prostor na 24 let. Stejný je i námět této escape hry (rezervovat si ji můžete na tomto odkazu). Nebojte, domů půjdete dříve. Možná. „Chtěl jsem hráčům umožnit zažít pocit být zavřený ve sklepě alespoň těch šedesát minut, což je základní herní čas," říká Jan Oborník ze společnosti Feel Real, která tuto únikovou hru provozuje.

Feel Real spustila už před časem dvě escape hry v Chomutově. Na podrobnosti k nim se můžete podívat zde a zde. A těšit se zde můžete na další. Každá má jinou atmosféru, nabízí jiné prožitky. „Mým cílem je, aby každý, kdo navštíví naše hry, si odnesl takový zážitek, aby si o něm nepovídal hodinu po skončení, ale aby v něm dojmy přetrvaly tři dny až týden," dodává Jan Oborník. A i z redakční zkušenosti můžeme potvrdit: Daří se to.

Jan Oborník v prostorách únikové hry Kauza Amstetten. Foto: Oldřich Hájek

Co je to escape hra?

Jde v poslední době o velmi populární druh interaktivní zábavy. V omezeném časovém limitu musíte ve většině případů vyřešit řadu hádanek a opustit únikovou místnost, leckdy i řadu místností. Nesmí vám při tom chybět odvaha, důvtip, schopnost spolupracovat s ostatními hráči.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru