Na termálním koupališti v Brné přestalo platit zvýhodněné vstupné
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Brná – Místo čtyřiceti korun zaplatí dospělí návštěvník plných osmdesát korun, který zavítá na termální koupaliště v Brné po šestnácté hodině. Vedení Městských služeb Ústí nad Labem, které areál spravují, se kvůli událostem posledních dní rozhodly se svým zřizovatelem městem Ústí nad Labem toto zvýhodněné odpolední vstupné zrušit.

Martina Žirovnická, pověřené vedením Městských služeb Ústí nad Labem, uvedla, že zrušit zvýhodněné vstupné se zvažovalo již delší dobu. „Při vyhodnocování jsme nebyli přesvědčeni, zda nám to přináší účel, který jsme si od zavedení zvýhodněného vstupného slibovali,“ řekla Martina Žirovnická.

Pravdou je, že opakované znečištění bazénu výkaly, rozhodlo zrušit tuto výhodu hned a nečekat až skončí sezóna. Vyčištění bazénu po této nepříjemné události vždy vyšlo na tisíce korun, když se nepočít ušlý zisk na vstupném. Není pravdou, že by se pohybovalo v deseti tisících, jak se spekuluje v diskuzích na sociálních sítích. „My čerpáme do bazénů podzemní vodu a ne vodu z řadu. Také tím, že bazénovou chemii odebíráme ve velkém, tak máme úplně jiné ceny, než ze kterých to zřejmě diskutující vypočítávali,“ dodala Martina Žirovnická.

Poslední událostí, kdy podle zjištění plavčíků bazén znečistil chlapec, se zabývá ústecká policie. „Šetříme ji jako škodní událost,“ uvedla v pondělí (30. července) mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

Termální koupaliště Brná vyrostlo na pravém břehu řeky Labem v roce 1931. Poprvé byl zdroj termální vody v Brné navrtán v dubnu roku 1930 mistrem studnařem Antonem Kuhebauchem a z artézského vrtu o hloubce 327 metrů vytryskl do výšky osmi metrů pramen o teplotě 30 stupňů. Následující rok bylo na jeho místě vybudováno termální koupaliště, ke kterému byly v roce 1937 připojeny vanové lázně. Z počátku se slabě mineralizovaná voda využívala i na pitné kůry a stáčela se do lahví na prodej. Další vrt byl pro potřeby koupaliště vyhlouben v roce 1968. V roce 2008 termální koupaliště v Brné televizní diváci v jedné z anket vyhlásili koupalištěm roku.

{article Bazén s tobogánem je již v provozu}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru