Usnadnit parkování u nemocnice má dvanácti podlažní parkovací dům
2x Vizualizace. Zdroj: Krajská zdravotní, a. s.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Motorista pomalu projíždí kolem stojících aut a zoufale hledá volné místo. To je častý pohled na parkoviště u hlavního areálu ústecké nemocnice. Takovým situacím má být ovšem konec. Krajská zdravotní, pod kterou Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem spadá, na základě memoranda mezi Ústeckým krajem, Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a společností plánuje u špitálu pro pacienty a jejich návštěvy vybudovat dvanácti podlažní parkovací dům.

Generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala k projektu uvedl, že v současné době je již zpracována studie a probíhají přípravy na veřejnou zakázku v režimu design and build, kdy je předpoklad předložení návrhu veřejné zakázky ke schválení představenstvu společnosti v prvním čtvrtletí roku 2019. „V návaznosti na průběh veřejné zakázky a zejména pak následném průběhu inženýrské činnosti, vydání stavebního povolení, předpokládáme termín dokončení do konce roku 2020,“ doplnil generální ředitel.

Parkovací dům bude umístěn v místě stávajícího veřejného parkoviště za budovou „L“ (pozn. red. nemocniční lékárna). „Zpracovaná studie předpokládá výstavbu domu o 12 úrovních, 3 podzemních a 9 nadzemních, s celkovou kapacitou zhruba 460 parkovacích stání. Přesný návrh respektive technické provedení parkovacího domu však vzejde z nabídek v rámci veřejné zakázky, které bude právě realizována formou tzv. design and build,“ dodal Petr Fiala.

Během výstavby parkovacího domu budou muset motoristé mířící do ústecké Masarykovy nemocnice využívat plochy určené v rámci areálu ústecké Masarykovy nemocnice pro nezpoplatněné parkování. „Současné veřejné parkoviště za budovou „L“ nabízí 83 míst. V srpnu roku 2017 byla dokončena rekonstrukce parkoviště u budovy „O“ (protetika). Na tomto parkovišti je celkově 50 parkovacích míst, kdy došlo k rozšíření o 25 míst. Z celkového počtu 50 míst je vyčleněno 5 míst pro zaměstnance, jedno místo pro sanitní vozidlo, 4 místa pro ZTP a 5 míst pro dárce krve a geriatrickou ambulanci v době ordinačních hodin těchto pracovišť. Na nezpoplatněné parkování zde tedy zbývá 35 stání. Takzvaně „před závorou“ je tak k veřejnosti k dispozici celkem 118 parkovacích míst. V samotném areálu, kde je 200 míst, možno parkovat půl hodiny zdarma, přičemž za každou další započatou půlhodinu se platí 10 Kč, nejvyšší částka za parkovné však může činit 300 korun. Invalidé a držitelé Janského plakety mají parkovné zdarma, navíc bezplatné parkování mohou využívat dárci krve v den odběru,“ uvedl závěrem generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala.

0901 parkovaci dum mnul2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru