Jezero Milada bojuje o získání Turistické známky
Stmívání na Miladě. Ilustrační snímek Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Dát dárek ústeckému moři, jak se Miladě přezdívá, k osmnáctému výročí od napuštění jámy po povrchovém hnědouhelném dolu se rozhodl svazek obcí Jezera Milada. Vyhledávanou rekreační plochu přihlásil do hlasování o Turistickou známku.

Podpořit ústecké moře mohou přihlášení uživatelé až do 22. ledna letošního roku. Jak uvedl zakladatel projektu Turistické známky David Holub, po získání potřebného množství hlasů obdrží Jezero Milada známku kvality a doporučení. „Zároveň dojde k zařazení jezera do turistických map a návštěvník bude vědět, že zavítal na prověřené místo nabízející odpovídající turistické zázemí. Navíc máme sběratelskou hru o Turistické známky, kdy její účastníci navštěvují místa po celé České republice, sbírají papírové známky, které pak směňují za medaile. V současné době je do soutěže třicet tisíc uživatelů,“ dodal David Holub.

Jezero Milada je rekultivační vodní plochou vytvořenou v těžební jámě hnědouhelného lomu Chabařovice v místě bývalých obcí Hrbovice, Tuchomyšl, Lochočice, Otovice, Žichlice a Vyklice. Jezero Milada je první velkou vodohospodářskou rekultivací v Česku a jako takové se tudíž stalo vzorem i pro další obdobné projekty severozápadních Čechách, kde je krajina silně narušena povrchovou těžbou uhlí.

Více o hlasování zde.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru