Ústí navštívila ministryně Maláčová. Se zástupci města řešila sociální problémy
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová jednala se zástupci Ústí nad Labem o řešení sociálních problémů města. Schůzka se konala na žádost poslankyně a radní města Evy Fialové, spolu s ní ministryni navštívil náměstek primátora Tomáš Vlach a vedoucí odboru sociálních věcí magistrátu Ivana Šťastná.

Ústečtí hosté znovu přednesli problém města Ústí nad Labem, které stále volá po změnách systému vyplácení dávek a o potřebách legislativních změn pro práci sociálních pracovníků. „Občané Ústí nad Labem stále volají o pomoc kvůli nedostatečné sociální politice. Na jedné straně jsme svědky přemrštěného zneužívání systému dávek a nedostatečné kontroly jejich čerpání a na druhé nedostatečné pomoci chudým lidem, kteří se dlouhodobě snaží svou situaci řešit. Pokud nebude v nejbližší době vyslán ze strany vlády signál k postupným změnám, mám obavy ze zvyšující se nevraživosti a možných osobních ataků,“ uvedla Eva Fialová.

„Nepřestaneme vyjednávat a žádat všechna ministerstva o součinnost. Potřebujeme nápravu. Naše město a kraj, jsou v tomto směru velmi specifické. Podobné problémy mají i další města Ústeckého kraje,“ doplnil náměstek primátora Tomáš Vlach.

Ministryně Maláčová informovala o postupu řešení těchto otázek a slíbila, že v blízké době Ústí nad Labem navštíví.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru