Členové krajské a ústecké rady se sešli u společného stolu. Řešila se i oprava mostu Dr. E. Beneše
Most Dr. E. Beneše. Zdroj: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozsáhlé opravy mostu Dr. E. Beneše, nákup a provoz krizových bytů pro matky s dětmi či společná rekonstrukce křižovatky v ulicích Hrbovická, Tovární a Majakovského. To je jen přehled několika bodů prvního společného setkání členů krajské rady a členů Rady města Ústí nad Labem po podzimních komunálních volbách.

U řady bodů šlo hlavně o prvotní aktuální informace k problematice a budou následovat další dílčí jednání většinou mezi politiky, kteří mají danou oblast na starosti. Po společném jednání se uskutečnila i tisková konference právě za účasti náměstka hejtmana Martina Kliky i primátora krajského města Petra Nedvědického.

Hned v úvodu jednání představil krajský radní Ladislav Drlý pracovní podobu rekonstruovaného mostu, na kterém nyní usilovně pracují projektanti. Rekonstrukce mostu by dle předpokladů měla trvat zhruba 3 stavební období a začít by měla v roce 2020. Obě rady řešily také hlavně otázku výstavby a fungování provizorní lávky pro pěší v době rekonstrukce i několik podob modelů fungování dopravy. Konkrétní podoba včetně finanční náročnosti vzejde až z projektové dokumentace. Zhruba v polovině letošního roku by město dle vyjádření primátora rádo připravilo prozatím čtyři takzvané krizové byty, které budou určeny pro matky a děti, které se ocitnou v tíživé životní situaci. Ústecký kraj již s městem vedl k tomuto tématu v minulosti několik jednání a vznik bytů podpoří také finančním příspěvkem.

Dalším bodem jednání byla již dlouho diskutovaná křižovatka v ulicích Hrbovická, Tovární a Majakovského, u které se již obě strany před časem domluvili na spolupráci v rámci rekonstrukce. Obě rady se domluvily, že ještě v příštím týdnu se sejdou na svých mimořádných jednáních, aby radní odsouhlasili výběr zadavatele a mohly tak být okamžitě podepsány smlouvy a začít výstavba. Radní pak hovořili ještě o řešení přechodu pro chodce u Masarykovy nemocnice, spolupráci s ústeckou univerzitou, projekty v rámci Smart city či budoucnost Severočeského divadla opery a baletu a ústeckého muzea.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru