V Mojžíři proběhne druhý ročník dodgeballového turnaje nazvaného Ústecký Snowball
Ilustrační snímek. Zdroj foto: DC Lachtani Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Mojžíř – Do tělocvičny základní školy v Mojžíři v sobotu 2. února dorazí devatenáct týmů, ze šesti měst České republiky o celkovém počtu sedmdesáti hráčů. Dodgeballový Club Lachtani Ústí nad Labem zde pořádá druhý ročník sportovní akce nazvané Ústecký Snowball.

Turnaj odstartuje v 10.00 hodin a konec je naplánován na 18.00 hodinu. Vstup na sportovní akci je zdarma.

Dodgeball - jednoduše řečeno vybíjená – se hraje v týmech 6 proti 6 a hraje s 5 míči najednou. Jedná se o velice rychlý a dynamický sport, kde rozhoduje spolupráce hráčů v týmu a správná taktika. Dodgeball má své vlastní míče, které jsou velikostně mezi volejbalovým a míčem na házenou. Oproti klasickým míčům mají na sobě ještě speciální vrstvu tlumící náraz při vybití a minimalizující zranění a modřiny po zápasech. Pět míčů je rovnoměrně rozprostřeno uprostřed hracího pole. Dva míče zleva vždy náleží jednomu z týmů, o středový míč se utkávají oba týmy. Po odpískání setu se rozebíhájí hráči do středu pro míče, které musí přihrát vzad a tzv. nabít. Od té doby je možné s míčem vybít soupeře. Cílem hry je samozřejmě vybít všechny soupeřovi hráče. Toho se může docílit hned několika způsoby - vybít míčem, chytit soupeři jeho míč nebo hráč přešlápne.

Dodgeball Club (DC) Lachtani Ústí nad Labem vznikl oficiálně v Teplicích. Po prvním měsíci se tréninky přesunuly do Ústí nad Labem a ve stejných prostorách fungují dodnes. Od prvních tréninků se členové týmu pravidelně zúčastnili i mezinárodních akcí, kde sbírali zkušenosti s českým národním týmem. Od podavačů míčů na prvních turnajích se ústecký tým vypracoval až na pozice nejvyšší, kde mnozí členové hrají pravidelně v národním týmu na mezinárodních událostech a pravidelně se umísťuje na stupních vítězů v místních turnajích po celé České republice.

https://www.youtube.com/watch?v=BjT6XTOWKxw

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru