Zemřel emeritní primář ústecké nemocnice Otto Trefný. Špičkový chirurg a dlouholetý lékař hokejové reprezentace
Doc. MUDr. Otto Trefný, CSc. Zdroj foto: Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Smutná zpráva obletěla v neděli medicínský a sportovní svět. V sobotu (2. března 2019) věku 87 let zemřel špičkový chirurg doc. MUDr. Otto Trefný, CSc., emeritní primář ústecké traumatologie a dlouholetý lékař hokejové reprezentace. Kolegové lékaři o něm říkají: „Charizmatický, skromný člověk, s talentem od přírody“.

Jak uvádí ústecká Masarykova nemocnice ve svém almanachu vydanému před pěti lety ke 120 výročí nemocnice v Ústí nad Labem, chirurg doc. MUDr. Otto Trefný, CSc., nastoupil na ústeckou traumatologii v roce 1957 a zůstal jí věrný následujících čtyřicet let. V roce 1975 se stal primářem. Oddělení opustil v roce 1997. „Šlo o charizmatického člověka, který byl mezi kolegy, pacienty velmi známý a oblíbený. Byl zdatným a elegantním operatérem, co musel někdo pracně nadřít, on měl od přírody či od boha. Byl šéf demokrat, který trpěl a podporoval diskuzi, podporoval také profesní růst mladších lékařů. Při vší své popularitě a špičkové odbornosti byl skromným člověkem a vynikajícím společníkem. Měl řadu koníčků, které pěstoval na velmi vysoké úrovni, především sportovní střelbu, myslivost a rybaření,“ píše se v almanachu.

Otto Trefný pracoval dvacet dva let jako lékař u hokejové reprezentace. Ústečané si ho mohou pamatovat také jako posudkového lékaře.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru