OBRAZEM: V Ústí se psala Spartanská odysea. Část charitativní pouti Českou republikou
V Ústí se psala Spartanská odysea. Zdroj foto: Spartan training group Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vznikl v ohni! Prošel bouří! Načerpal sílu a vydal se na cestu! Krajským městem putoval v sobotu (9. března) štít s maskou antického bojovníka, aby napsal ústeckou Spartanskou odyseu, část charitativní pouti napříč Českou republikou.

Ocelový štít doputoval do Ústí nad Labem na Větruši několik minut po dvanácté hodině odpolední, kde ho členové ústecké skupiny Spartan Training Group převzali od týmu ze Lhotky nad Labem. Převzetí poselství, kromě proslovu vedoucích, doprovázelo na výletním zámečku předání daru. Zebra pizza podpořila ústeckou Spartanskou odyseu k jejíž příležitosti vyrobila kruhový plát světlého těsta s čokoládovou maskou. Následně patnáct vyznavačů sportování na čerstvém vzduchu a překonávání přírodních překážek začalo psát ústeckou Spatanskou odyseu. Vydali se na trasu dlouhou skoro čtyřiapadesát kilometrů, aby předali u Tyršova mostu v Děčíně štít místnímu týmu Spartan Training Group.

Dušan Oslej, který vede Spartan Training Group Ústí nad Labem, uvedl, že trasa běhu byla rozdělena do několika úseků, na kterých si dvojce předávaly štít. „Nejkratší úsek měřil 1 kilometr a nejdelší 5,5 kilometru. Tím, že trať vedla přírodou, nejde říci, který úsek byl nejtěžší nebo nejlehčí. Běželo se lesem, zdolávali jsme strmé kopce a mnohdy těžký terén. Poznali jsme i rozmary počasí, sluníčko, déšť i vítr. Trasa byla zvolena tak, aby prošla kolem zajímavých míst a dominant mezi Ústím a Děčínem, například jezero Milada, Erbenova vyhlídka, zřícenina hradu Blansko, Javorský vrch a děčínský Sněžník. Celý tým se postupně pohyboval po trase a povzbuzoval právě běžící dvojice. Chtěl bych poděkovat všem patnácti účastníkům za úžasný týmový výkon, korunovaný neskutečným nočním závěrem, kdy přes tmu a zimu společně po krátkých úsecích donesli štít do Děčína“ řekl Dušan Oslej.

1003 spartanska odysea2

Cílem Spartanské odysey je především vybrat co nejvíce finančních prostředků pro děti, které potřebují pomoc a podporu v nelehkých životních situacích. Získané finanční prostředky budou předány na zářijových závodech na Lipně, na kterých každoročně měří své síly týmy a jednotlivci z celé České republiky. Do odysey se zapojilo 67 tréninkových skupin po celé zemi, aby překonali pouť dlouhou skoro 3000 kilometrů. Mise pravidelných spartanských tréninků je dostat lidi z pohovek do přírody. Spartan to je všestranný sport, který si klade u každého závodníka nastavení mysli a fyzické síly. Odvážní! Houževnatí! Vášniví! To jsou Spartani.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru