OBRAZEM: Díky charitativnímu plesu hnutí Ústí má srdce nakoupí ústecká dětská klinika zákrokové lehátko
Na snímku pořadatel plesu Zdeněk Pavlíček se zdravotní sestrou Danou Sokolovou. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Desítky návštěvníků zavítaly poslední březnový pátek na charitativní ples hnutí Ústí má srdce, aby podpořily dobrou věc. Utržené peníze každý rok putují zdravotnickým zařízením pečujícím o onkologicky nemocné děti.

Jak uvedl organizátor plesu Zdeněk Pavlíček, letos se povedlo vybrat krásných 125 tisíc korun. „Osmdesát tisíc korun věnujeme na ústecké centrum vysoce specializované hematoonkologické péče pro děti. Zbylá částka bude věnována na dětské onkologie, na sdružení a nadace podporující dětské onkologie v České republice, zároveň i na jiné nadace, které se věnují podpoře nemocných dětí napříč Českou republikou,“ řekl Zdeněk Pavlíček.

Dana Sokolová, zdravotní sestra centra vysoce specializované hematoonkologické péče pro děti v ústecké nemocnici všem přítomným představila toto zdravotnické pracoviště. „Finanční částku využijeme na nákup zákrokového stolu Golem 2S,“ dodala zdravotní sestra.

Charitativní ples Ústí má srdce vznikl původně jako charitativní ples Skřivánek. Společenskou akci každoročně pořádá vinotéka U Muzikanta. „Při loňském ročníku jsem se rozhodl název Skřivánek vypustit, aby ples sebou nenesl lokální přívlastek a mohl se tak dostat k širšímu publiku, což se povedlo. Letos jsem se navíc rozhodl ples pořádat svým jménem a ne přímo pod svou vinotékou. Proto jsem se rozhodl založit hnutí Ústí má srdce. Chci, aby ples začal žít svým životem a neevokoval v někom pocit, že dělám reklamu své firmě,“ vysvětlil Zdeněk Pavlíček.

Poděkování patří také svatebnímu salonu Dinoel, který na ples společenské prostory v komplexu pod Mariánskou skálou zapůjčil zdarma, a rovněž zdarma předvedl přehlídku svatebních a plesových šatů, které má v nabídce. Kapele Riviera tradičně vystupující na této akci zadarmo, taneční skupině Freedom za vystoupení bez nároku na honorář, Veronice Mariášové, která zdarma předvedla nádhernou ukázku moderního scénického tance.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru