Stop cestování na černo! Pět stovek neplatících je alarmující číslo
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Neštěmice – Na kázeň a platební morálku cestujících se ve středu 10. dubna zaměřili při společné akci přepravní kontroloři, strážníci a asistenti prevence kriminality městské policie. Výsledek je alarmující, během sedmi hodin chtělo využít ústecké městské hromadné dopravy pět stovek neplatících pasažérů.

Během kontrolní akce se na jednotlivých linkách vystřídalo sedm asistentů prevence kriminality, čtyři strážníci městské policie a osm přepravních kontrolorů ústeckého Dopravního podniku. Zkontrolovali celkem čtyřicet dva  spojů a  1703  přepravovaných osob. Kvůli jízdě načerno vyloučili 252 cestujících, zhruba stejný počet osob do vozů vůbec nevpustili, protože neměli jízdenku. „Dopravní podnik města Ústí nad Labem byl požádán městským obvodem Neštěmice, zda by se více nezměřil na kázeň cestujících v jejich obvodu,“ komentovala akci mluvčí společnosti Jana Dvořáková.

Yveta Tomková, starostka Neštěmic k požadavku uvedla, že má sama zkušenost, kdy se spoji vozí neplatící cestující, kteří mnohdy obtěžují poctivé pasažéry. „Slušní lidé pak více usedají do aut, než aby cestovali po městě ústeckou městskou hromadnou dopravou. Když už jsem neuspěla s požadavkem, aby se do vozů nastupovalo jen předními dveřmi, budu požadovat více přepravních kontrol na linkách mířících do našeho obvodu,“ řekla Yveta Tomková.

Akci podpořil i ústecký primátor Petr Nedvědický. „Chceme, aby si cestující uvědomili, že udržování čistoty a pořádku v prostředcích městské hromadné dopravy  patří k běžným standardům slušného chování. A rozhodně  pro nás není přijatelné, aby obyvatelé, kteří za MHD platí, dopláceli na nepoctivé spoluobčany,“ uvedl primátor, který uložil, aby se tyto kontrolní akce opakovaly pravidelně, a to i na linkách MHD v jiných částech města.

Zpracovali: Petr Sochůrek a Sandra Veverková

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru