Dálnici D8 v Krušných horách čeká velká oprava vozovky
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Na pozoru se musí mít řidiči využívající dálnici D8 při cestách do Německa a zpět. Z neděle 12. května na pondělí 13. května dojde zhruba mezi 23.30 - 01.30 hodinou ve směru na Německo k jejímu uzavření z důvodu stavby dopravního omezení přes tunely Panenská a Libouchec. Poté bude provoz v tunelech veden v režimu 1+1 v tunelových tubusech vedoucích na Prahu.

Důvodem je v úseku od hranic se Spolkovou republikou Německo až po 83 km výměna krytu asfaltobetonové vozovky včetně lokální sanace podkladních vrstev. „Stavební práce a uzavírky jsou rozděleny do 2 etap. Uzavírka pravé strany dálnice včetně exitu 87 Petrovice (sjezd i nájezd potrvá od 13. května do 16. června. Po tomto datu bude následovat měsíční pauza. Ve směru na Prahu, kdy bude pro změnu uzavřen exit 87 Petrovice (sjezd i nájezd) v opačném směru, začínají opravy 14. července a skončí 18. srpna. V obou směrech bude omezení zkráceno vždy po cca 16 dnech prací na 86,5 km což znamená, že v tunelech se poté bude jezdit bez omezení," upozorňuje správce dálnice D8 Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

V omezení mezi 83,3 až 92,4 km se bude jezdit v režimu 1+1, tedy pouze v jednom pruhu v každém směru. Tento režim obousměrného provozu skýtá riziko možných dopravních zácp v případě nějaké události. Před zúžením silničáři očekávají v dopravních špičkách tvorbu kolon. „Plynulost dopravy spočívá i ve správném zipování, tedy v důsledném a plynulém střídání vozidel v místě zúžení. Ne dříve!!! Nákladní auto se považuje za 1 vozidlo, tedy neplatí, že se před kamion v místě zipu nacpe 4 - 5 osobních aut, čímž se pravý pruh přibrzdí a na oplátku to kamioňáci vrací tím, že se nalepí těsně na sebe a nepustí nikoho před sebe. Pokud se nedočkavci budou snažit zařadit do průběžného pruhu dříve než v místě spojení obou pruhů, vězte, že tím plynulosti dopravy vůbec nepřidají, naopak způsobí svým jednáním ještě větší zdržení,“ upozorňují silničáři.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru