Na náměstí bylo veselo: Festival Barevný region představil národnostní menšiny v kraji
Soubor Romano Jasnica. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje uspořádal pátý ročník akce nazvané „Barevný region“, jejímž cílem je představit široké veřejnosti jazyk, aktivity, kulturu, zvyky i gastronomii národů, jejichž příslušníci žijí v Ústeckém kraji.

Přehlídku kultur národnostních menšin zahájil předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek za účasti stovek návštěvníků a účinkujících na ústeckém Lidickém náměstí. Mezi pestrým hudebním programem nechybělo ani vyhlášení soutěže Středoškolský student národnostních menšin žijící v Ústeckém kraji. Oceněnou byla trojice ve složení Lan Chi Nguyenová, Yuliana Glukhova a Josef Kanči.

2805festivalul3

Trio oceněných v soutěži Středoškolský student národnostních menšin žijící v Ústeckém kraji. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Na festivalu se představily mimo jiné kultury Vietnamu, Ruska, Maďarska, Slovenska, Bulharska a také židovské a romské komunity. Na pódiu se postupně vystřídala vystoupení reprezentující většinu národnostních menšin v kraji. Ve stáncích bylo možné ochutnat národní speciality daného státu.

2805festivalul2

Akci zahájil předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru