Ekologický vodík a zvýšení bezpečnosti: Ústí a Spolchemie podepsaly memorandum
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Snižování zátěží pro životní prostředí, finanční podpora aktivit města a podpora vodíkového pohonu pro městskou dopravu - to jsou vybrané body z memoranda.

Memorandum mezi městem Ústí nad Labem a Spolkem pro chemickou a hutní výrobou na magistrátu podepsal primátor města Petr Nedvědický a generální ředitel Spolchemie Daniel Tamchyna. „Město se ujme role koordinátora a organizátora projektu a zároveň vznikne zvláštní pracovní skupina. Ta bude řešit proveditelnost a konkrétní kroky, které jsou ke spuštění projektu nutné. Spolchemie je nedílnou součástí našeho města a významný evropský výrobce v chemickém průmyslu, který využívá nejnovější technologie. Spolupráce města a chemičky je pro město velmi důležitá,“ řekl primátor Petr Nedvědický.

“Jsme rádi, že dohoda není jen o obecných frázích, ale startuje konkrétní projekty, které mohou našemu městu v mnoha ohledech pomoci. Takovým příkladem je start projektu na možné využití ekologického vodíku z naší vlastní produkce. Ten by mohl sloužit pro čistý pohon městské dopravy či veřejně prospěšných vozidel a zlepšit tak kvalitu ovzduší ve městě,” vysvětlil jedno z konkrétních pozitiv memoranda Daniel Tamchyna.

Dalším důležitým bodem memoranda je důraz na ještě větší zvyšování bezpečnosti a zlepšování havarijního plánování a krizového řízení. Podporovat se tak bude výsadba zelených pásů na hranicích areálu k omezení následků potenciálních havarijních rizik. Jedním z dalších kroků při snižování bezpečnostních rizik je chystané opětovné snížení průměrného stavu zásob chloru v areálu firmy. Množství této skladované chemické látky se Spolchemii od roku 2004 podařilo snížit na třetinu. Výhledově firma plánuje další snížení těchto hodnot v rámci realizace nových rozvojových projektů.

Spolchemie patří dlouhodobě k největším exportérům celého Ústeckého kraje a je i jedním z nejvýznamnějších regionálních zaměstnavatelů. V posledních letech firma investovala téměř pět miliard korun do modernizačních programů a díky tomu upevnila svoji pozici na evropských i světových trzích, kde se těší velmi dobrému jménu. V Ústí nad Labem je hlavním partnerem Ústeckého půlmaratonu a velmi oblíbeným mezi obyvateli města je i její program tzv. minigrantů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru