Téměř stoletá kanalizace v ulici Na Lukách bude vyměněna. Práce začnou v polovině června
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Kanalizace v ulici V Lukách slouží místním obyvatelům už 93 let. Za ta léta hodně utrpěla, děravé potrubí proto Severočeská vodárenská společnost vymění.

Přípravné práce již začaly. Stavba bude zahájena přibližně v polovině června a potrvá do 10. září. Předmětem stavby je rekonstrukce kanalizace v délce 143,84 metrů. Pro novou kanalizace bude použito potrubí z kameniny DN 300 mm. Součástí stavby je rekonstrukce deseti revizních šachet včetně přepojení sedmi přípojek. Stavba bude probíhat v otevřeném paženém výkopu. Zároveň bude zajištěn vodovod v místě kolize s kanalizační stokou, jedná se cca o úsek 37,60 metrů.

V lokalitě se nacházejí úseky kanalizace z betonu 300 mm a úsek tvořený betonovým vejcem DN 400/600 mm. Stoka byla uvedena do provozu v roce 1926. Kamerová prohlídka prokázala korozi nad 50 %, časté kaverny, praskliny, netěsné spoje, místy chybějící dno stoky, a v kanalizačních šachtách korozi stoupaček. Vodovod je zde tvořen potrubím z litiny LT DN 300 mm z roku 1966. Je v dobrém technickém stavu, rekonstrukci tak nevyžaduje. Nachází se však v souběhu s kanalizací a místy dochází ke křížení sítí.

Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Ústí nad Labem, kde SVS pro rok 2019 naplánovala celkem 16 staveb k obnově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic 106,7 mil. korun bez DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru