Řidiči překračovali rychlost, dva řídili opilí. Policisté na pokutách vybrali skoro patnáct tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve dnech 27. a 28. června se v rámci dopravní akce ústečtí policisté zaměřili na nákladní dopravu a autobusy. Akce byla součastí celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL.

Kontrola byla zaměřena na dodržování sociálních předpisů, kontrolu autobusů, užitkových vozidel a silniční technické kontroly (především dodržování ustanovení §42 zákona č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích.

"Policisté zkontrolovali 25 vozidel a zjistili 24 případů porušení zákona. V jednadvaceti případech se jednalo o překročení rychlosti a ve dvou případech řidiči požili před jízdou alkoholické nápoje. Policisté celkem v blokové řízení udělili pokuty ve výši 14 800 korun. V šesti případech věc postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru