Velké Březno - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje nařídila likvidaci potravin v provozovně restaurace Tivoli v Aleji sportovců ve Velkém Březně. Při hygienické kontrole ve stravovacím provozu tam v úterý zjistili kontroloři potraviny neznámého původu.
Provozovatelem restaurace je firma Garlic KOM z Krupky na Teplicku. Jedná se o provozovnu stravovacích služeb s nabídkou nápojů, pokrmů.
V chladícím zařízení bylo podle hygienické stanice skladováno 22 kusů syrových vajec, 2 kg syrových kuřecích prsou, obalovaný sýr 20 kusů, obalovaný hermelín 10 kusů, obalované řízky 4 kusy, pečená kachní stehna 4 kusy, zapečené těstoviny 4 kg bez označení datem výroby a spotřeby, grilovaná bílá klobásy 10 kusů, grilovaná papriková klobása 6 kusů. U syrových potravin nebyla známa doba spotřeby a skladovací podmínky. V gastronádobě byly uloženy dva kilogramy rizota a šest kusů pečených kuřecích prsou bez jakéhokoliv dokladu o původu pokrmů.
Byla nařízena likvidace potravin. Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih.