V Plynárenské ulici začne rekonstrukce poruchového vodovodu. Potrvá do konce listopadu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rekonstrukci poruchového vodovodu v Plynárenské ulici zahájí Severočeská vodárenská společnost. Vodovod zásobuje 1500 lidí. Stavební práce začnou v polovině září, předcházet jim bude od 11. září proplach, desinfekce a vzorkování provizorního vodovodu.

Následně bude 17. září propojen provizorní vodovod s domovními přípojkami a poté začnou zemní prace na rekonstrukci vodovodního řadu. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena do 30. listopadu 2019.

V lokalitě se nachází stávající vodovodní řad z polyetylenu d63 mm v celkové délce 225 metrů. Řad byl uveden do provozu v roce 1984. Z důvodu častých poruch bylo přistoupeno k provizornímu řešení, protažením provizorního potrubí PE 32. Dále je zde vodovod z oceli DN 100 mm v délce 119 metrů, rovněž z roku 1984. V souběhu s vodovodem se zde nachází kanalizace z kameniny, kamerová prohlídka prokázala dobrý technický stav, takže stoka rekonstrukci nevyžaduje.

V rámci rekonstrukce dojde k výměně stávajícího vodovodu v části ve stávající trase a v části v nové trase z důvodu kolize stávající trasy s jinými inženýrskými sítěmi. Celá trasa je vedena v místní komunikaci nebo podél místní komunikace.

Pro nový vodovod bude použito potrubí z vysokohustotního polyetylenu PE100DN/OD 160 PN10 v délce 141,98 metrů a PE100 DN/OD 90 PN10 v délce 218,96 metrů. Dále dojde k přepojení vodovodních přípojek v počtu 8ks. Součástí rekonstrukce je odbočka vodovodu do stávajícího provozního objektu SČVK. Na této odbočce bude zřízen 1 podzemní hydrant. Jedná se o technický hydrant, který není určen k požárním účelům. Stavba proběhne v otevřeném výkopu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru