Dva nové případy potvrzené nákazy koronavirem. Infekci má 12letá dívka a 50letá žena
Infekční oddělení v ústecké nemocnici. Foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem / Děčín - Infekční oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem obdrželo v pátek 6. března 2020 odpoledne z Národní referenční laboratoře výsledky testů na onemocnění COVID-19 od osob, jimž odebralo vzorky v předchozích dnech. O výsledcích testů informoval primář ústeckého infekčního oddělení MUDr. Pavel Dlouhý.

"Mezi šesti nově vyhodnocenými a dnes oznámenými pozitivními vzorky na COVID-19 v rámci České republiky jsou dva z Infekčního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jedná se o 12letou dívku z rodiny muže z Děčína, který se vrátil z lyžařské dovolené v Benátsku, byl mezi třemi prvními potvrzenými nakaženými a byl převezen v neděli 1. března z Ústí nad Labem do Nemocnice Na Bulovce. Infekce byla prokázána také u 50leté ženy, která z Itálie cestovala ve stejném voze jako druhá rodina, ve které byly zjištěny předchozí tři pozitivní případy. Obě ženy byly testovány preventivně a neměly žádné potíže. Další ze 16 včera odebraných a do laboratoře z ústeckého oddělení zaslaných vzorků mají výsledek negativní," sdělil primář MUDr. Pavel Dlouhý.

Dodal, že z rozhodnutí hygieniků zůstanou obě ženy v izolaci doma. Jak primář MUDr. Pavel Dlouhý shrnul, v Ústeckém kraji byla infekce dosud zachycena u sedmi osob.

Pacienti s negativním výsledkem testu jsou v případě dobrého zdravotního stavu propuštěni domů nebo - pokud byli vyšetřováni ambulantně - zůstávají v domácí izolaci. "Aktuálně je na Infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí hospitalizováno 12 pacientů včetně jedné ženy umístěné na jednotce intenzivní péče. Mezi těmito dvanácti jsou také čtyři lidé s prokázanou infekcí, všichni jsou v dobrém stavu. Ti z dnes potvrzeným negativním výsledkem byli v průběhu odpoledne propuštěni domů," řekl MUDr. Pavel Dlouhý.

Infekční oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem již v pondělí 2. března vyčlenilo stanici č. 3 výlučně pro případnou hospitalizaci pacientů s COVID-19.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru