Česko má první tři vyléčené z nákazy koronavirem! Všichni byli v ústecké nemocnici
Infekční oddělení ústecké nemocnice. Foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V České republice máme první tři pacienty vyléčené z nákazy koronavirem! Všichni tři byli v nemocnici v Ústí nad Labem.

„Skvělá zpráva a obrovská naděje a motivace,“ uvedl premiér Andrej Babiš. „Velké poděkování všem zdravotníkům!“ připojil se hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Zpráva o vyléčení přišla dva týdny po té, co byl na infekčním oddělení Ústecké nemocnice umístěn první pacient.

Jak dnes sdělil primář infekčního oddělení ústecké nemocnice Krajské zdravotní MUDr. Pavel Dlouhý, lékaři tohoto oddělení dokončili potřebná vyšetření a potvrdili u třech osob z první skupiny nemocných infikovaných koronavirem SARS-CoV-2, že jsou z této infekce vyléčeni.

„Nemají žádné příznaky koronavirové infekce a opakovaná vyšetření výtěrů i krve na koronavirus jsou negativní. Jsme moc rádi, že jsou zdraví a že také v České republice nepřibývají jenom nakažení lidé, ale také ti vyléčení,“ uvedl primář Infekčního oddělení Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Pavel Dlouhý.

Krajská zdravotní přijala opatření na základě vývoje onemocnění COVID-19 a s prvními potvrzenými případy pacientů s koronavirem v České republice. Již 2. března na Infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem vyčlenila stanici č. 3 pro případnou hospitalizaci pacientů s COVID-19.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru