Mám coronu a v krámě olizuju pečivo! V době nouzového stavu šířil Ústečan poplašné zprávy
Muž si dělal v tuto dobu velmi hloupou legraci z lidí. Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Šířit poplašné zprávy ve stavu nouze není dobrý nápad. O tom se přesvědčil 33letý muž z Ústí nad Labem, který prostřednictvím sociální sítě Facebook šířil nepravdivou zprávu. I přesto, že je zdráv a nikdy u něho nebyla diagnostikována nákaza COVID-19, ani podezření na jinou nakažlivou nemoc, zveřejnil informaci: „Mám Corona a největší zábava je chodit do supermarketů a jazykem lízat pečivo.“

"Díky velmi dobré spolupráci s kolegy z Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje mohl být autor této poplašné zprávy ve včerejších pozdních hodinách kriminalisty obviněn z přečinu šíření poplašné zprávy. Jelikož se dopustil tohoto jednání v době nouzového stavu na celém území Českém republiky a mohl tak způsobit nebezpečí vážného znepokojení obyvatelstva, jedná se o přitěžující okolnost, a proto je ohrožen trestem odnětí svobody až na osm let," uvádí mluvčí policistů Jana Slámová.

Právní kvalifikace u některých trestných činů v době nouzového stavu země je okolností podmiňující použití vyšší trestní sazby. Jedná se například o krádeže, podvody, šíření poplašné zprávy, šíření nakažlivé lidské nemoci a další. Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje budou nadále tento institut využívat.

Už v pondělí oznámili policisté na Teplicku, že se zabývají případem muže, který v době nouzového stavu kradl v obchodním centru. Píšeme v tomto článku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru