Dálnice D8 směrem na Německo se změnila v parkoviště kamionů. Motoristé musí volit objízdné trasy
Dlouhé kolony nákladních jsou vidět již městské části Ústí nad Labem – Severní Terasa. Foto: čtenář
Ústí nad Labem

Krušné hory – Na kolony stojících nákladních aut si musí dát pozor řidiči jedoucí po dálnici D8 směrem z Prahy do Ústeckého kraje. Důvodem jsou podle dispečinku Ředitelství silnic a dálnic České republiky policejní kontroly aut a posádek překračující státní hranici s Německem.

Podle zjištění redakce e-ústí.cz kolony dosahovaly ve středu 15. dubna v dopoledních hodinách až do Lovosic. „Motoristům doporučujeme volit objízdné trasy,“ radí řidičům na on-line lince dispečer.

Tvoření kolon na dálnici D8 souvisí s aktuální úpravou režimu vládního opatření po dobu nouzového stavu při cestování mimo Českou republiku. „S účinností od 14. dubna 2020 (0:00) cizinci s pobytem v České republice mohou stejně jako čeští občané cestovat do zahraničí, a to nově i s možností návratu během nouzového stavu. Účel vycestování musí být v souladu s výjimkami ze zákazu omezeného pohybu nařízeného Ministerstvem zdravotnictví. Je tudíž omezeno pouze na nezbytné a odůvodněné případy (např. plnění úředních povinností, výkon práce v zahraničí, apod.), které budou muset být prokázány individuálně policii přímo na hraničních přechodech,“ píše se na stránkách Ministerstva vnitra České republiky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru